Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Nyheter

Nyheter Post New Entry

Review: Zeta-labs "Mosin-Nagant"

Posted by Dave on 24 May, 2011 at 10:48


Kjøpt ifra:Airsoft Panda

http://www.airsoftpanda.com/product_info.php/products_id/2401

Førsteinntrykketda jeg pakket Mosin-Naganten ut av esken varsvært godt. De utvendige delene er forseggjorte og geværet kjennessolid ut. Alle de utvendige delene av geværet er i stål, kun en indre del, innmaten på magasinet/materen, er støpt i plast. Kolben er av ekte tre(valnøtt?). Softgunen har en oppgitt vekt på nærmere 5 kg. Jeg har et plombert Nagant-gevær (prod. 1943) liggende og kan ut ifra dette si at vekten på springeren ligger litt under, men svært nær det ektegeværet.

Utseendemessing er softgunen med noen få, små unntak svært likt det ekte geværet. Den største forskjellen ligger i typen treverk som kolben er skåret ut av. Men trolig er det mulig å bytte denne ut med en original nagant-kolbe uten å måtte modifisere denne på noe vis (jeg kommer tilbake til dette når jeg har fått testet det ut).


Men, og dette er et stort men; da jeg skulle testskyte det forførste gang, opplevde jeg etter bare noen få skudd at sluttstykket låste seg i fremre stilling og sto kubb fast. Jeg tok sjansen på å åpne geværet selv for å finne ut av problemet og fikk meg en lite hyggelig overraskelse: nesten ikke en eneste skrue på innsiden av våpenet var skrudd tilstrekkelig fast. Etter å ha demontert hele geværet så jeg det var nettopp den dårlige skrujobben som hadde forårsaket nok slark til at en kule satte seg fast mellom materen og kammeret.

Hvorvidt dette er et engangstilfelle vet jeg ikke, men for sikkerhetsskyld bør de som investerer i en Mosin Nagant belage seg på å selv måtte ordne oppi Zeta-labs slappe annenhåndsarbeid på en ellers så svært godt bygd rifle. Men når det er sagt, så er dette en grei jobb. Jeg har ikke mye erfaring med å skur på softguns, men hadde få problem med å skru geværet ifra hverandre og sette det sammen igjen. Men pass på, endedelen på sluttstykket holdes i posisjon av en svært litenfjær og kule, disse kan lettkomme bort og det blir vanskeligere å ta ladegrep. Skruen på denne delen kan også med fordel få et lag med gjengeteip rundt seg. Den indre konstruksjonen viste seg forøvrig å være svært god og delene (utenom matingen) er solid utført i stål.

Etter å ha lagt den dårlig starten bak meg, har jeg ikke hattnoen problemer med å ta ladegrep og avfyre Naganten. Airsoft Pandaoppgir en hastighet på 220 FPS, kort sagt svært lavt for enboltspringer. Andre butikker oppgir en FPS på omkring 350. Ettermitt skjønn ligger min på cirka 300,men tar forbehold i at jeg ikkehar fått målt dette enda. At fjæren ikke er så hard, gjør detigjen lett å ta ladegrep og skyte raske serier. Konstruksjonen gjørdet dessuten enkelt å bytte fjær om man ønsker en høyere FPS. For meg som helst vil unngå å måtte forholde meg til langesikkerhetsavstander under spill, fungerer den helt flott slik som den er. Den skyter nok ikke nevneverdig langt til boltspringer å være,men innenfor rekkevidden er presisjonen ganske god. Å stille på hop-up forandrer ikke kulebanen noe særlig.


Naganten har et innebygd magasin med en kapasitet på omkring ti kuler. Man fyller i kuler gjennom en åpning under bunnplaten i boksmagasinet. Deretter trekker man i den røde tråden for å førekulene opp i magasinet. Denne løsningen fungerer helt greit når man blir vandt med den, men helt fornøyd er jeg ikke. Bunnplaten kan være litt kronglete å få opp, og med mindre man holder fingeren for åpningen, har kulene lett for sprette ut igjen når man trekker opp magasinet. Dessuten har jeg flere ganger opplevd at det ikke mater de siste kulene.

Tilbehøret som følger med er en relativ hard plastbajonett og en repro geværreim. Den er grei nok, men en original Mosin-Nagant reim koster heller ikke allverdens og ser tusen ganger bedre ut.


Alt i alt så er Zeta-labs Mosin Nagant en svært flott airsoftrifle. Det er riktignok en rekke punkter å sette fingeren på,men helheten er god og jeg ser at dette er et gevær jeg kommer til åha mye glede av. Det både ser og kjennes svært bra ut og med en ekte stokk tror jeg det vil bli veldig bra. De har vært nøye med de ytre detaljene og alt av stempling og nummer er så godt som identisk med dem man finner på den ekte varen. Skrujobben var elendig, men lot seg heldigvis lett ordne. Med springermekanismen slipper man både batterier og gass og får en softgun som fungerer idet meste avtemperaturer og vær. Men med sin relativt lave FPS faller den gjerne litt mellom to stoler, da den har samme FPS som en vanlig AEG, men som en springer bare har en brøkdel av skuddtakten og heller ikke allverdens rekkevidde. Med en kraftigere fjær kan den nok også brukes i sniperrollen ***(edit: jeg er usikker på hvor kraftig fjær den tåler)***, Airsoft Panda har forøvrig annonsert at en versjon med et PU-kikkertsikte er under oppseiling. Man får mye softgun for pengene her og følelsen av å løpe rundt i WW2 kit med et fullstørrelse gevær som ser og føles riktig ut, er i grunnen ganske nice ;)

 

 

 

Categories: Airsoft Vapen, WW2

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

3 Comments

Reply McGregor
15:28 on 24 May, 2011 
Uansett. Rifle under 350fps er jo gøy da! Altid drømt å løpe med tanaka k98 rifla med 350fps og ha det gøy med frontgutta. :-) Desverre er det nesten umulig å få den under dette. Fikk den opp i 600fps en varm sommer dag innendørs. ..

Så denne mosin naganten høres gull ut for meg. Men kan fjæren oppgraderes uten at noe annet sprekker?
Reply Dave
18:08 on 24 May, 2011 
Ja, jeg personlig synes det er mye artigere å være i front, så den blir helt perfekt å spille med :) Ser jeg har vært litt krass i kritikken over, men må bare slå fast at jeg er utrolig fornøyd med naganten og anbefaler den på det varmeste :)

I forhold til fjæren så må jeg legge meg flat, jeg er rett og slett ikke sikker på hvor kraftig fjær den tåler - selgeren annonserer med at den kan oppgraderes med fjærer av alle merker, men ser nå at de ikke skriver hvor kraftige disse kan være. Jeg har heller ikke god nok peiling på oppgradering til at jeg tør å si noe på dette.
Reply rick
11:59 on 30 May, 2011 
Grattis med ny børse Dave og en kjempefin review.